ГоловнаСуспільствоЖиття

Директору ялтинського зоопарку на півроку заборонили виїжджати з Росії і Криму

Зубков вважає, що його права були порушені і звернувся до суду.

Директору ялтинського зоопарку на півроку заборонили виїжджати з Росії і Криму
Олег Зубков
Фото: olegzubkov.blogspot.com

Кримський підприємець, власник парку левів "Тайган" і зоопарку "Казка" Олег Зубков отримав судову заборону на виїзд з території Росії й анексованого нею Криму терміном на шість місяців.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Причиною такого рішення стала відмова Зубкова закрити кафе, розташоване на території парку "Тайган" у Білогірському районі Криму.

"Кафе працює з 2012 року, але 2014 року білогірський прокурор звернувся до суду, нібито на будівлю кафе немає актів введення в експлуатацію, і з вимогою закрити кафе. Суд звернувся до експертних установ, висновок отримано, що будівля відповідає всім нормам. Суд відмовив прокурору, однак в апеляції вирішено закрити кафе. Я не міг закрити це єдине кафе і платив через день штрафи. Наступним етапом стала заборона на виїзд", - розповів Зубков.

Підприємець вважає, що його права порушені і звернувся до суду. Засідання за позовом призначено на 5 жовтня.

Сафарі-парк (парк левів) "Тайган" розташовано на 32 гектарах у Білогірському районі Криму. Парк засновано бізнесменом Олегом Зубковим, власником зоопарку "Казка" в Ялті. У парку "Тайган" проживають близько 70 левів, а також інші види тварин і птахів.

Нагадаємо, у Зубкова тривалий конфлікт з російською "владою" півострова. У 2016 році він відвідав понад 150 судових засідань, пов'язаних з численними штрафами і звинуваченнями на його адресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram