ГоловнаСуспільствоЖиття

30 суден незаконно зайшли в порти Криму у вересні

З них 23 судна - під прапором Російської Федерації.

30 суден незаконно зайшли в порти Криму у вересні
Фото: mtot.gov.ua

У порти анексованого Криму протягом вересня незаконно зайшли 30 вантажних суден, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

"У період з 1 вересня по 1 жовтня цього року зафіксовано заходження 30 вантажних суден-порушників у порти окупованого Криму. Загалом цими судами здійснено 79 заходів у порти Керчі, Севастополя та Феодосії. З них 23 судна - під прапором Російської Федерації і 7 - під прапорами інших держав. Зокрема Палау, Сьєрра-Леоне, Того, Танзанії", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що ще п'ять суден під прапорами Мальти, Панами, Танзанії, Того і Росії перебували в акваторії портів Севастополя, Феодосії та Ялти без заходження в термінали портів.

"Заходження суден під іноземними прапорами в закриті морські порти і термінали, розташовані на території АР Крим і м. Севастополь, буде розглядатися як порушення норм міжнародного права, як дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що тягне за собою відповідальність судновласників, операторів і капітанів суден, у тому числі кримінальну", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 2016 року прикордонники затримали судно Sky Moon за заходження у Крим. У травні 2017 року його конфіскували на користь держави.

1 серпня прикордонники Одеського загону морської охорони затримали в українських водах річки Дунай судно San Porfyrios під прапором Белізу, яке у 2014-2015 роках неодноразово відвідувало закриті порти Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram