ГоловнаПолітика

Україна затримала вантажне судно, яке заходило в Крим

Капітан намагався посадити судно на мілину в водах Румунії.

Українські прикордонники затримали вантажне судно під прапором Танзанії, яке незаконно заходило в порт Криму.

"Учора, 30 листопада, катер морської охорони "Гриф" Держприкордонслужби у внутрішніх водах української частини р. Дунай виявив вантажне морське судно Sky Moon (прапор Танзанії) з 9 членами команди (капітан судна - громадянин Лівії і члени екіпажу - вісім громадян Сирії), яке, за інформацією ДП "Адміністрація морських портів України" Мінінфраструктури, незаконно заходило в тимчасово закритий порт АРК", - повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

Судно на зв'язок не вийшло, і прикордонники його зупинили.

Заходження у Крим підтверджено записами в документах і показниками приладів, а також відмітками прикордонного відомства РФ про в'їзд і виїзд до/з Криму в паспортних документах усіх членів команди.

Фото: http://dpsu.gov.ua

На капітана і членів екіпажу морського судна складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Відзначають також, що під час конвоювання судна в порт Рені капітан зробив небезпечне маневрування, маючи намір посадити його на мілину в румунській частині Дунаю. Цій спробі запобігли, на капітана і старшого помічника склали ще два адмінпротоколи.

Справи про адміністративні правопорушення направили до Ренійського районного суду.

Судно завантажене трьома тисячами тонн кальцинованої соди.

Нагадаємо, за два з гаком роки після захоплення Криму Росією українські правоохоронці затримали тільки чотири судна, які незаконно заходили в порти Криму. Всього в портах півострова за цей час було зафіксовано понад 600 плавзасобів, у тому числі 260 іноземних торгових суден, ідеться в статті LB.ua. При цьому силовики не завжди затримують в українських портах судна, які незаконно відвідували Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram