ГоловнаСуспільствоПодії

Скандальну заправку на вул. Ревуцького в Києві продовжили будувати

Будівництво охороняють співробітники Нацполіції.

Відновилися будівельні роботи на автозаправній станції, яку приватна компанія самовільно споруджує на перетині вулиць Ревуцького й Анни Ахматової в Дарницькому районі Києва.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

За його словами, будівництво охороняють співробітники Нацполіції без жетонів і в балаклавах.

На місце приїжджали народні депутати від "Самопомочі", їхню вимогу показати дозвільні документи на будівельні роботи було проігноровано.

Жителі довколишніх будинків скаржаться, що в них пропала вода через будівельні роботи.

Нагадаємо, конфлікт навколо будівництва на Ревуцького триває вже декілька місяців. Там відбулися кілька мітингів, деякі з них завершилися бійкою. Дотепер заправка майже готова.

У середині липня Київська міська рада запустила процес розірвання договору на оренду земельної ділянки по вулиці Ревуцького, 8, де ведеться будівництво автозаправної станції. Наприкінці липня влада Києва повідомила, що домовилася з компанією "ОККО" про призупинення будівництва АЗС по Ревуцького. Але, як зазначають місцеві жителі, будівництво заправки не припинили.

У серпні прокуратура подала позов про знесення скандальної заправки на вул. Ревуцького в Києві. Раніше прокуратура направила до суду клопотання про накладення арешту на земельну ділянку під автозаправкою на вул. Ревуцького і на всі об'єкти, які на ній розташовані. Крім того, прокуратура просить суд заборонити будь-які дії, пов'язані з будівництвом на цій ділянці.

Мережа АЗС "ОККО" входить до складу концерну "Галнафтогаз". Мажоритарним акціонером концерну є Віталій Антонов, серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram