ГоловнаСуспільствоПодії

На місці скандального будівництва на вул. Ревуцького в Києві сталася масова бійка (оновлено)

Кореспондент повідомляє про велику кількість потерпілих.

На місці скандального будівництва автозаправної станції на вул. Ревуцького, 8 у Києві в четвер ввечері сталася масова бійка між співробітниками поліції і місцевими жителями, які протестують проти незаконної забудови під вікнами будинків.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Постраждало близько десяти осіб. Одного з них забрали до райвідділу, ще одного госпіталізували медики "швидкої". До ще одного постраждалого, якого тримають в машині поліції, медиків не допускають.

Протестувальники рушили до райвідділу поліції.

Оновлено. Під райвідділом конфлікт між поліцією і протестувальниками продовжився. Силовики застосовують до людей силу. За інформацією кореспондента, машина поліції скоїла наїзд на людину. Також він повідомляє про велику кількість потерпілих. Двоє з них перебувають в автомобілі "швидкої допомоги".

За деякою інформацією, на місці конфлікту помічені колишні співробітники "Беркута". Їх особи приховані балаклавами. У них немає жетонів. Але в те, що відбувається, вони наразі не втручаються.

Оновлено 00:02. Медиків "швидкої допомоги" пропустили у райвідділ, але людей туди не пускають.

Другого сильно побитого потерпілого люди не можуть знайти. Один раз вдалося до нього додзвонитися, він повідомив, що його везуть у невідомому напрямку і відмовили в наданні медичної допомоги.

Конфлікт навколо будівництва на Ревуцького триває вже кілька місяців. Там пройшло кілька мітингів, деякі з них завершилися бійкою. До тепер заправка майже готова.

У середині липня Київська міська рада запустила процес розірвання договору на оренду земельної ділянки на вулиці Ревуцького, 8, де ведеться будівництво автозаправної станції. Наприкінці липня влада Києва повідомила, що домовилася з компанією "ОККО" про призупинення будівництва АЗС на Ревуцького. Але, як зазначають місцеві жителі, будівництво заправки не припинилося.

У серпні прокуратура подала позов про знесення скандальної заправки на вул. Ревуцького в Києві. Раніше прокуратура направила в суд клопотання про накладення арешту на земельну ділянку під автозаправкою на вул. Ревуцького і на всі об'єкти, які на ній розташовані. Крім того, прокуратура просить суд заборонити будь-які дії, пов'язані з будівництвом на цій ділянці.

Мережа АЗС "ОККО" входить до складу концерну "Галнафтогаз". Мажоритарним акціонером концерну є Віталій Антонов, серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram