ГоловнаСуспільствоПодії

У Молдові затримано п'ятьох українців за бійку під судом

30 осіб прибули в Кишинів з Одеси, щоб "витягнути" з в'язниці товариша, засудженого за вбивство.

У Молдові затримано п'ятьох українців за бійку під судом

Молдовські правоохоронні органи проінформували Посольство України в Молдові про затримання декількох українських громадян, причетних до заворушень біля будівлі суду Центрального сектора Кишинева.

Про це повідомляє Укрінформ.

У дипломатичному відомстві повідомили, що співробітники консульства України в Кишиневі перебувають у постійному контакті з правоохоронними органами молдовської столиці.

За інформацією молдовських ЗМІ, в понеділок, 2 жовтня, з Одеси до Кишинева прибула група українських громадян (30 осіб) з метою звільнення з в'язниці свого друга, раніше засудженого молдовським судом до тюремного ув'язнення за вбивство.

Як зазначають ЗМІ, завдяки вердикту Конституційного суду засудженого до ув'язнення громадянина України Владислава Дашка передбачалося звільнити, для чого його перевозили з в'язниці до суду Центрального сектора Кишинева. Під час прибуття поліцейського ескорту до будівлі суду машину поліцейських заблокували громадяни, які прибули з Одеси, намагаючись звільнити свого приятеля. Очевидці події зняли інцидент на камеру мобільного телефону.

З метою безпеки до будівлі суду скерували додаткові сили правоохоронних органів. Між поліцейськими та українськими громадянами почалася бійка.

Журналісти повідомляють про п'ятьох затриманих: всіх їх доправили в поліцейський відділок. Їм пред'явлено звинувачення в порушенні громадського порядку і перешкоджанні представникам поліції у виконанні їх службових обов'язків. Кожному із затриманих загрожує грошовий штраф у розмірі трохи більше ніж 100 євро, до 60 годин громадських робіт або затримання на термін 15 діб.

Молдовські журналісти зазначають, що під час судового засідання слідчі прокуратури подали докази провини Дашка в новій кримінальній справі і його знову затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram