ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Україна очікує тест-системи для діагностики коронавірусу

Компанія-виробник проводить вже фінальні тестування систем.

Україна очікує тест-системи для діагностики коронавірусу
Фото: EPA/UPG

Виконувач обов'язків гендиректора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін повідомив, що Україна вже чекає на постачання тест-систем для діагностики китайського коронавірусу. Про це Кузін розповів на пресконференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

"Ми очікуємо поставки тест-систем. Отримали підтвердження у компанії-виробника, що системи знаходяться на фінальному етапі тестування. Перша поставка складатиметься з одного комплекту на 100 досліджень. Загалом ми зробили замовлення чотирьох таких комплектів тест-систем", - зазначив Кузін.

За його словами, тест-системи знаходитимуться у центральній референс-лабораторії, у разі необхідності їх розподілятимуть у регіони.

Кузін зазначив, що зараз кількість лабораторно підтверджених випадків сягнула 9,776 тис., з них 213 - смертельні. У 20 країнах, окрім Китаю, підтверджено 99 випадків захворюваності на новий коронавірус, у трьох країнах зафіксовано передачу вірусу від людини до людини.

Він також підкреслив, що "у 254 пасажирів і 15 членів екіпажу рейсу, який прибуде у п'ятницю до Києва з Китаю, скарги на стан здоров'я відсутні".

У свою чергу заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Коваль заявив, що "дії МОЗ і ЦОЗ зараз є достатніми" для попередження поширення коронавірусу в Україні.

"Ми готуємо проєкт дій уряду на випадок, якщо ситуація стане критичною і будуть випадки інфікування. Зараз у кожному регіоні визначено маршрут пацієнта, ми повідомлені про наявність коштів для боротьби, також налагоджена система епідемічних сповіщень", - додав він.

Представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт підкреслив, що оголошена ВООЗ надзвичайна ситуація міжнародного значення означає посилення готовності країн і посилену розробку вакцин.

Нагадаємо, у епіцентрі епідемії коронавірусу відмову лікуватися визнали злочином.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram