ГоловнаСуспільствоВійна

Після розведення військ ЗСУ відійдуть на позиції 2016 року, - Хомчак

Глава Генштабу розповів, що розведення військ на Донбасі буде дзеркальним.

Після розведення військ ЗСУ відійдуть на позиції 2016 року, - Хомчак
Руслан Хомчак
Фото: пресс-служба президента

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак розповів, що розведення військ на Донбасі буде дзеркальним, на відстань одного кілометра від лінії зіткнення в обидва боки, при цьому українські військові відійдуть на позиції, які займали три роки тому.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пресцентр Міноборони.

"Нові позиції українських військових будуть там, де вони були у 2016 році, коли вперше відбулося розведення сил у згаданому районі. Підрозділи ЗСУ і надалі будуть повністю контролювати ситуацію", - заявив Хомчак під час робочої поїздки в район проведення операції Об'єднаних сил.

У свою чергу міністр оборони Андрій Загороднюк зазначив, що українські військові відійдуть на відстань, яка, у разі порушення домовленостей бойовиками, дозволить ЗСУ відразу ж повернутися назад.

"Для цього створені усі передумови, розроблено відповідний план з урахуванням саме такої ситуації", - зазначив міністр оборони і додав, що координати місць розведення є у Мінських угодах, вони були нанесені ще у 2014 році.

Нагадаємо, 1 жовтня у Мінську домовилися про розведення військ в Петровському і Золотому в Луганській області. Розведення мало розпочатися 7 жовтня, але його перенесли через обстріли з боку проросійських бойовиків.

Тепер необхідно чекати наступний період тривалістю 7 днів, який повинен підтвердити, що у сторін серйозні наміри. Якщо розведення сил розпочнеться, але не виконуватимуться, то ЗСУ повернуться на свої позиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram