ГоловнаСуспільствоПодії

У Вінниці заарештували американця, який воював на боці України в зоні АТО

Його підозрюють у подвійному вбивстві на території США.

Фото: court.gov.ua

Вінницький апеляційний суд 8 жовтня посилив запобіжний захід американському громадянину Крейгу Ленгу, який в 2015 році приїхав в Україну, щоб воювати проти бойовиків на Донбасі. Він утримуватиметься під вартою до 6 грудня.

Про це пише "Радіо Свобода".

До цього він перебував під домашнім арештом. Про арешт Ленга прокуратура клопотала у зв'язку з тим, що його видачі хочуть США, де він підозрюється у подвійному вбивстві

Ленг - колишній американський військовий, брав участь у бойових діях в Іраку і Афганістані. В 2015-2016 роках воював в Україні в лавах "Правого сектору", а потім підписав контракт зі Збройними силами України і прослужив ще кілька місяців в районі Світлодарської дуги.

Вбивство, яке йому закидають, сталося в 2018 році у Флориді. Правоохоронці вважають, що мотивом злочину був грабіж - у загиблих зі собою було 3 тисячі доларів. Потрібні були гроші, щоб поїхати до Венесуели, де Ленг зі спільником нібито збиралися воювати на боці опозиційних сил.

Американця затримали в серпні 2019 року у Вінницькій області під час перетину кордону з Молдовою.

За словами адвоката Дмитра Моргуна, його підзахисний відкидає інкриміновані йому злочини. Захисник також наполягає, що Україна не повинна видавати Ленга США, тому що йому там може загрожувати смертна кара.

Нагадаємо, що наприкінці вересня у США заарештували військового Вільяма Сміта, який обговорював, як робити вибухівку, і "хотів воювати в Україні". У ФБР стверджують, що Сміт мав контакти стосовно цього з Ленгом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram