ГоловнаСуспільствоВійна

Підготовка до розведення сил у Золотому проходить успішно, але заважають обстріли, - міністр оборони

Розведення сил і засобів може початися тільки після семи днів дотримання режиму тиші.

Підготовка до розведення сил у Золотому проходить успішно, але заважають обстріли, - міністр оборони
Фото: Минобороны Украины

Підготовка до разведення сил і і засобів у районі м. Золоте Луганської області йде успішно з технічної точки зору, але розпочати розведення не дозволяють обстріли.

Про це заявив міністр оборони Андрій Загороднюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З технічної точки зору підготовка до розведення на цьому напрямку триває досить успішно, але почати його не дозволяють обстріли. Зазначу ще раз, що розведення сил і засобів може початися тільки після 7 днів дотримання режиму тиші на ділянці, де воно передбачене", - зазначив він за підсумками робочої поїздки в район проведення операції Об'єднаних сил.

За словами міністра, у Золотому планують створити координаційний центр, який сприятиме консолідації діяльності представників місцевої адміністрації, Збройних сил України, Національної поліції та інших структур і, у разі необхідності, максимально оперативному вирішенню проблемних питань.

У Станиці Луганській, де перший етап розведення відбувся ще влітку, за словами глави оборонного відомства, ситуація спокійна, обстрілів немає, поліція підтримує громадський порядок.

"Наші війська на своїх позиціях ведуть спостереження, зберігаючи боєготовність. У разі провокацій або загострення обстановки - готові діяти адекватно", - додав Загороднюк.

Нагадаємо, 1 жовтня у Мінську домовилися про розведення військ у Петровському і Золотому у Луганській області. Розведення мало розпочатися 7 жовтня, але його перенесли через обстріли з боку проросійських бойовиків.

Тепер необхідно чекати наступний період тривалістю 7 днів, який повинен підтвердити, що у сторін серйозні наміри. Якщо розведення сил почнеться, але не виконуватиметься, то ЗСУ повернуться на свої позиції.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремль має деякий вплив на бойовиків на Донбасі, але гарантувати відведення військ не може.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram