ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР повідомило про підозру у тортурах двох патрульних Одеси

Правоохоронцям загрожує до 10 років в'язниці.

ДБР повідомило про підозру у тортурах двох патрульних Одеси
Фото: ГБР

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань Миколаєва повідомили про підозру у тортурах двох інспекторів патрульної поліції в Одеській області, які кийком вибивали зізнання із затриманих.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

За попередньою інформацією, під час патрулювання залізничного вокзалу в Одесі поліцейські незаконно затримали двох осіб і проти їх волі доставили в опорний пункт. Причиною затримання була підозра у крадіжці золотого ланцюжка, у скоєнні якої правоохоронці змушували зізнатися затриманих.

"З метою отримання потрібних свідчень і зізнання у скоєнні крадіжки поліцейські принижували одного із затриманих, застосовували до нього психологічний тиск, погрожували розправою і наносили численні удари гумовим кийком", - повідомили у ДБР.

Зазначається, що поліцейських звинувачують у тортурах, тобто - "умисному заподіянні сильного фізичного болю або фізичного чи морального страждання шляхом нанесення побоїв, мучення або інших насильницьких дій з метою спонукати потерпілого або іншу особу вчинити дії, що суперечать їх волі, в тому числі отримати від нього зізнання".

У разі доведення провини, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до 10 років.

Нагадаємо, у серпні ДБР розробило Інструкцію, яка визначає механізм дій у випадку, якщо хтось зазнав фізичного і морального тиску з боку правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram