ГоловнаСуспільствоЖиття

Денісова звернулася до Москалькової з проханням встановити місце перебування засуджених у Криму Дудки і Бессарабова

Наприкінці вересня засуджених українців вивезли з пенітенціарного закладу на території тимчасово окупованого Криму.

Денісова звернулася до Москалькової з проханням встановити місце перебування засуджених у Криму Дудки і Бессарабова
Фото: Людмила Денисова\ФБ

Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням посприяти у встановленні місця перебування громадян України Володимира Дудки і Олексія Бессарабова, засуджених в окупованому Криму. Про це український омбудсмен повідомила у фейсбуці.

Посилаючись на отриману інформацію від рідних і адвокатів, наприкінці вересня засуджених українців вивезли з пенітенціарного закладу на території тимчасово окупованого Криму. Де вони перебувають зараз - невідомо.

"У зв'язку з цим невідкладно звернулася до Уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової з проханням вжити заходів щодо встановлення місця перебування Володимира Дудки і Олексія Бессарабова для подальшого інформування рідних і адвокатів", - зазначила Денісова.

Вона також підкреслила, що Володимира Дудку та Олексія Бессарабова затримали за нібито диверсійну діяльність у жовтні 2016 року, а в квітні 2019 року їх засудили до 14 років колонії суворого режиму. Крім того, 15 жовтня 2019 року в Верховному суді РФ має відбутися розгляд апеляції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram