ГоловнаСуспільствоЖиття

На Майдані у Києві пройшла акція до дня народження політв'язня Дудки

Українця засудили у окупованому Криму на 14 років за сфабрикованою справою.

Фото: Макс Требухов

На Майдані Незалежності у Києві в понеділок відбулась акція до дня народження політв'язня Володимира Дудки. У квітні 2019 року севастопольський суд засудив його до 14 років позбавлення волі за звинуваченням у підготовці диверсій на території окупованого Росією півострова.

Кілька днів тому його разом з ще одним українцем Олексієм Бессарабовим етапували із Сімферополя до Москви для розгляду апеляційної скарги на вирок.

30 вересня Дудці виповнилося 55 років.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Як повідомляє кореспондент LB.ua, на Майдан Незалежності прийшли близько двох десятків людей, серед яких нещодавно звільнений політв'язень Євген Панов, який проходив за іншою справою "кримських диверсантів".

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року ФСБ РФ заявила про затримання членів "диверсійної групи". Двоє з трьох затриманих - Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов - експерти аналітичного центру "Номос", який працював у Севастополі до початку 2014 року. Третій заарештований - член Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання ветеранів розвідки України", капітан другого рангу запасу Володимир Дудка.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

31 липня підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд продовжив арешт на шість місяців севастопольцям Володимиру Дудці і Олексію Бессарабову.

16 листопада 2017 року Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до п'яти років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, після чого його етапували на територію Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram