ГоловнаЕкономікаДержава

Швидкісний трамвай на Борщагівку в Києві відновить роботу з 30 вересня

Рух було закрито три місяці через ремонт шляхопроводу.

Фото: kyivcity.gov.ua

З 30 вересня в Києві відновлять роботу маршрути швидкісного трамвая №1 (Старовокзальна - Михайлівська Борщагівка) і №3 (Старовокзальна - Кільцева дорога), які з кінця червня були тимчасово закриті через капітальний ремонту Борщагівського шляхопроводу.

28-29 вересня трамвай курсував у тестовому режимі, в одному з них проїхався мер Києва Віталій Кличко, йдеться на сайті КМДА. Він перевірив ремонт гілки швидкісного трамвая та оглянув стан робіт на Борщагівському шляхопроводі.

Фото: kyivcity.gov.ua

Найближчим часом планується завершити капітальний ремонт п'яти станцій Борщагівської гілки: «Гната Юри», «Гарматна» (НАУ), «Проспект Перемоги», «Польова» і «Політехнічна». Там уже провели капітальний ремонт електропостачання, оновили платформи і вхідні групи, виклали тактильну плитку для пасажирів з вадами зору. На кожній станції працюватиме пункт безпеки. Встановлено термінали готівкового й безготівкового розрахунку.

Усього на Борщагівській лінії швидкісного трамвая 12 станцій. За день ця лінія перевозить 180 тисяч пасажирів.

Фото: kyivcity.gov.ua

Борщагівський шляхопровід, через ремонт якого закривали рух швидкісного трамвая, був у аварійному стані. Роботи на ньому тривають, повністю відновити автомобільний рух по ньому вийде не раніше літа 2020 року.  

Фото: kyivcity.gov.ua

Фото: kyivcity.gov.ua
  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram