ГоловнаПолітика

Звільнений політв'язень Панов: у російських новинах Порошенка називали головним ворогом

"І мені це подобалося".

Звільнений політв'язень Панов: у російських новинах Порошенка називали головним ворогом
Фото: eurosolidarity.org

Експрезидент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко зустрівся зі звільненим з російської в'язниці українцем Євгеном Пановим, повідомляє сайт партії.

Петро Порошенко висловив переконання, що про подвиг і стійкість українських в'язнів Кремля має знати якомога більше людей.

«Я висловлюю справжнє захоплення тією мужністю, з якою ви разом з нашими справжніми героями пройшли ці неймовірні випробування. Я твердо переконаний, що на прикладах вашого патріотизму, вашої любові, вашого вміння воювати повинні виховуватися покоління українців. Ми повинні зробити все, щоб у книгах, у фільмах цей подвиг був відображений», - додав він.

У свою чергу Євген Панов подякував п'ятому президенту України за його зусилля зі звільнення українців з кремлівських в'язниць.

«Я прекрасно знаю, що ви за нас боролися... Коли я дивився російські новини - що гірше в російських новинах говорять про Україну, то краще. Називали Порошенка головним ворогом, і мені це подобалося... Якщо вони говорять погане, значить, усе йде добре (в Україні - ред.)», - зазначив він.

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко також привітала Євгена Панова зі звільненням і поверненням в Україну.

«Ми дуже хочемо подякувати вашій сім'ї. Ваша мама, брат, дружина дуже багато робили для того, щоб ваше ім'я було на слуху і лунало на всіх акціях зі звільнення заручників. Ця активність так само дозволяла нам тримати спільну позицію, щоб усі прізвища звучали на міжнародному фронті, на міжнародній арені, були зафіксовані в резолюціях ПАРЄ та інших документах», - сказала депутат.

За її словами, це дуже важливо для того, щоб разом і далі боротися за звільнення інших ув'язнених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram