ГоловнаСуспільствоЖиття

Денісова завила про погіршення здоров'я засудженого в РФ політв'язня Шура

Денісова звернулася до Москалькової з проханням забезпечити Шуру медобстеження і лікування.

Денісова завила про погіршення здоров'я засудженого в РФ політв'язня Шура
Виктор Шур
Фото: Людмила Денисова\ФБ

Омбудсмен Людмила Денісова заявила про погіршення здоров'я засудженого в РФ політв'язня українця Віктора Шура. Про це вона повідомила у фейсбуці.

"За інформацією, яку надали рідні, впродовж місяця його турбують сильні головні болі, болі в серці, підвищений тиск і набряк обличчя. Крім того, вони повідомили, що Віктор звертався по медичну допомогу, але не отримав її", - зазначила Денісова.

Вона також заявила, що ситуація з погіршенням стану здоров'я Шура носить системний характер, оскільки в серпні 2018 року був аналогічний випадок - в ув'язненого сталося загострення хронічних хвороб.

Денісова попросила омбудсмена РФ Тетяну Москалькову вжити заходів і забезпечити проведення відповідного медичного обстеження і лікування політв'язня.

Нагадаємо, Віктора Шура заарештували в 2014 році за те, що він нібито фотографував секретний об'єкт - недіючий аеродром у Брянській області. У 2015 році Шура визнали винним у шпигунстві на користь України і засудили до 12 років суворого режиму. На момент арешту Шур був громадянином Росії, але мав посвідку на проживання в Україні і проживав у Чернігові. Пізніше він отримав громадянство України.

У квітні 2017 року МЗС України повідомляло, що Віктора Шура катували в Росії. Його утримували в СІЗО в холоді, без води та їжі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram