ГоловнаСуспільствоПодії

Керівництво Дніпровського метрополітену купило радянське обладнання під виглядом нового

Чиновники завдали метрополітену збитків на суму 2,5 мільйона гривень.

СБУ викрила керівництво Дніпровського метрополітену на закупівлі неякісного обладнання, яке могло поставити під загрозу роботу метрополітену та життя пасажирів. Про це повідомляє СБУ у фейсбуці.

Оперативники задокументували, що наприкінці 2017 року чиновники купили обладнання часів СРСР під виглядом нового, яке непридатне для використання в механообробному процесі.

Сума контракту становила 2,6 мільйона гривень, хоча насправді вартість закупленого «металобрухту» була максимум 100 тис. гривень.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Експертиза встановила, що в результаті проведеної операції, підприємству завдано збитків у розмірі майже 2,5 мільйона гривень. За висновком експертів, через дії керівництва КП виникла реальна загроза сталого функціонування метрополітену і, відповідно, життю і здоров'ю пасажирів.

Фото: СБУ

Керівнику КП "Дніпропетровський метрополітен" і директору комерційної структури повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Фото: СБУ

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу фігурантам справи.

Нагадаємо, на початку жовтня в Умані СБУ затримала чиновників на вимаганні хабара під час свята хасидів. Чиновники вимагали $400 за дозвіл на торгівлю і встановлення банерів у районі проведення Рош Ха-Шана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram