ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні ООС виявили дві схованки бойовиків зі зброєю

У СБУ вважають, що боєприпаси призначалася для диверсій проти українських військових.

У зоні ООС виявили дві схованки бойовиків зі зброєю
В зоне ООС обнаружили два схрона боевиков с оружием
Фото: https://ssu.gov.ua

У районі проведення Операції об'єднаних сил СБУ виявила дві схованки зі зброєю бойовиків незаконних збройних формувань. Про це повідомляється на сайті відомства.

Одну зі схованок знайшли біля лінії розмежування в місті Гірське Луганської області.

"Правоохоронці вилучили з колодязя у дворі нежитлового будинку 27 реактивних освітлювальних патронів, п'ять гранат Ф-1 і РГД-5, запал для гранат, понад 700 патронів різного калібру, чотири планки швидкого спорядження до автомата Калашникова, аптечку з медпрепаратами виробництва РФ і камуфльований одяг", - йдеться в повідомленні.

За наявною у співробітників СБУ інформацією, схованку в 2014 році заклав бойовик угруповання "Призрак", який зараз перебуває на території окупованого Первомайська у складі незаконного збройного формування.

Іншу схованку виявили в покинутому будинку в селі Дача в Донецькій області, де раніше перебувало угруповання так званої "народної міліції ДНР".

"Бойовики заховали протитанкову міну, два снаряди до гармати і майже 4000 патронів різного калібру", - розповіли в СБУ.

Триває досудове розслідування у кримінальних провадженнях за статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, біля покинутої шахти у Луганській області виявили схованку з боєприпасами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram