ГоловнаПолітика

"Раніше ставлення було "це бендерівці", а зараз "це наші, не відпускайте їх", - ексглава Попаснянської РДА Шакшун

Розведення військ в Петровському і Золотому має розпочатися 7 жовтня.

"Раніше ставлення було "це бендерівці", а зараз "це наші, не відпускайте їх", - ексглава Попаснянської РДА Шакшун
Экс-глава Попаснянской РГА Сергей Шакшун.

Люди, що живуть поруч з лінією розмежування, стурбовані запланованим розведенням сил і тим, що залишаться без захисту української армії.

Про це в ефірі програми "Шустер Live" заявив по відеозв'язку з Сєвєродонецька колишній глава Попаснянської РДА Сергій Шакшун.

"У Станиці Луганській ми відвели свої війська. Росія як не відводила, так і не відводить. Росіяни зараз гуляють вільно в сірій зоні. Плюс до всього війна йде по всій лінії фронту. Якщо вам не доповідають, це дуже погано. Військові дії відбуваються в Попаснянському районі, починаючи з Новотошківського. Золоте, Катеринівка, Попасне, Троїцьке - скрізь стріляють", - сказав Шакшун.

Через це місцеве населення в паніці.

"Люди телефонують і кажуть - та як можна прибирати наші війська? Наші вже війська! Не кажуть, як раніше, "українська армія". А "наші війська"! І що потім з нами буде? Люди переживають. Війна йде шостий рік. І якщо раніше ставлення до української армії було "це бандерівці" або "ці вояки", то зараз це "наші". І "не відпускайте їх нікуди", - додав Сергій Шакшун.

Нагадаємо, 1 жовтня на переговорах в Мінську були досягнуті домовленості про початок розведення сил в Петровському і Золотому в Луганській області. Воно має розпочатися 7 жовтня.

Кремль назвав розведення в Петровському і Золотому ще однією умовою для саміту "нормандської четвірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram