ГоловнаПолітика

Міськрада Кропивницького виступила проти "формули Штайнмаєра"

Депутати закликали припинити практику ухвалення доленосних для держави рішень без урахування думки суспільства.

Міськрада Кропивницького виступила проти "формули Штайнмаєра"
Фото: kr-rada.gov.ua

Депутати міськради Кропивницького на позачерговій сесії 4 жовтня ухвалили звернення до Президента України та Верховної Ради щодо ситуації з погодженням тексту "формули Штайнмаєра".

Про це повідомляє пресслужба міськради.

"Ми, депутати міської ради міста Кропивницького, рішуче застерігаємо від спроб використання так званої "формули Штайнмаєра", що може призвести до втрати державності і територіальної цілісності країни. Закликаємо припинити практику ухвалення доленосних для держави рішень без урахування думки суспільства. Закликаємо керівництво держави та провідних політичних сил організувати круглий стіл для вироблення спільної загальнодержавної стратегії на переговорах щодо російської агресії на Сході України і подальшої долі тимчасово окупованих територій", - йдеться у зверненні.

Депутати просять не надавати особливого статусу окупованим територіям і не проводити амністію для тих, хто брав участь у бойових діях з боку терористів, і проводити вибори тільки після повної деокупації Донбасу.

Також депутати закликали не допустити відведення ЗСУ з позицій.

Нагадаємо, 1 жовтня у Мінську представники України, Росії, ОБСЄ і ватажки терористів Донбасу підписали "формулу Штайнмаєра". Після цього прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що найближчим часом може відбутися саміт у "нормандському форматі".

Як повідомляли, проти реалізації "формули Штайнмаєра" виступили низка українських політсил, Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська облради, а бойовики "ДНР" і "ЛНР" почали висувати Україні умови для місцевих виборів.

Крім того, у різних містах України проходили акції "Ні капітуляції!", зокрема і у Києві, де на Майдані Незалежності зібралося близько двох тисяч осіб.

Водночас Франція, Німеччина та Великобританія привітали підписання "формули Штайнмаєра" і визнали його прогресом на шляху до врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

3 жовтня Президент Володимир Зеленський звернувся до українців через "формулу Штайнмаєра" і запевнив, що "зрада скасовується".

Водночас президент РФ Володимир Путін похвалив "щире прагнення" Зеленського врегулювати конфлікт на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram