ГоловнаПолітика

Ексгендиректору "Укрвакцини" повідомили підозру у заволодінні 0,25 млн гривень

У 2016-2017 Макаренко привласнив кошти під виглядом премій, надбавок та неправомірно підвищеного посадового окладу.

Ексгендиректору "Укрвакцини" повідомили підозру у заволодінні 0,25 млн гривень
Андрей Макаренко
Фото: ТСН

Прокуратура повідомила про підозру колишньому генеральному директору державного підприємства "Укрвакцина" Андрію Макаренку у заволодінні 0,25 млн гривень.

Про це інформує пресслужба прокуратури Києва.

"Зокрема, слідством встановлено, що протягом 2016-2017 років колишнім керівником ДП "Укрвакцина" Міністерства охорони здоров'я України були незаконно отримані кошти держпідприємства на суму 245 тис. гривень під виглядом премій, надбавок і неправомірно підвищеного посадового окладу", - йдеться в повідомленні.

Водночас встановлено, що заволодіння коштами підприємства відбулося за попередньою змовою з колишнім головним бухгалтером держпідприємства, яка сприяла у заволодінні коштами шляхом виготовлення і підписання необхідних бухгалтерських документів та відображення їх у звітності підприємства.

На цю мить колишньому гендиректору "Укрвакцини" повідомлено про підозру у ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Крім того, колишньому головному бухгалтеру держпідприємства також повідомлено про підозру у ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 (пособництво у заволодінні коштами держпідприємства у великих розмірах) Кримінального кодексу.

Зазначається, що найближчим часом слідство буде завершено і обвинувальний висновок буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього генерального директора державного підприємства "Укрвакцина" Андрія Макаренка, якого підозрюють у розтраті 1,5 млн гривень.

Повідомлялося, що протягом 2012-2013 років Макаренко, перебуваючи на вказаній посаді, здійснив розтрату коштів держпідприємства на загальну суму понад 1,5 млн гривень, перерахувавши їх на рахунки двох приватних підприємств за нібито надання послуг з охоронного супроводження вантажів під час перевезення медпрепаратів на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram