ГоловнаСуспільствоПодії

Кількість отруєних на весіллі в Чернівецькій області зросла до 129

Усі вони вживали їжу в ресторані "Оскар" у селі Путила.

Кількість отруєних на весіллі в Чернівецькій області зросла до 129
Фото: Depositphotos/SUKIYASHI

Кількість отруєних на весіллі в ресторані "Оскар" у селі Путила Чернівецької області зросла до 129 осіб, з них 36 дітей. Про це повідомляє Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України.

"З числа захворілих усього госпіталізовано 73 особи, з них 19 дітей, зокрема в КНП "Вижницька районна лікарня" (м. Вашківці) госпіталізовано 24 особи, з них 8 дітей, у КЗ "Путильська ЦРЛ" - 41 особу, з них 10 дітей, в ОКУ "Обласна клінічна лікарня" м. Чернівці - 7 осіб (дорослі), ОКУ "Обласна дитяча клінічна лікарня" - 1 (дитина). Інші хворі проходять амбулаторне лікування, ведеться медичне спостереження. За місцем проживання осіб, які були на весіллі, тривають заходи щодо активного виявлення випадків захворювання", - сказано в повідомленні.

За результатами обстеження клінічного матеріалу від 20 хворих виділена бактерія Сальмонела Ентерік (Salmonella enteritidis).

"На цьому етапі епідрозслідування, за результатами бактеріологічних досліджень виділено Salmonella enteritidis варіант jena в таких зразках харчових продуктів: риба форель у сметані, стегно курки гарячого копчення, холодець, риба смажена в клярі, філе лосося мариноване, ковбаса копчена, рулет курячий, пиріг з м'ясом", - наголошено в повідомленні.

Крім того, у всіх зазначених зразках харчових продуктів, за винятком курячого рулету, виділена умовно-патогенна мікрофлора - Klebsiella pneumonia.

Нагадаємо, про отруєння стало відомо 1 жовтня. Тоді в лікарню було госпіталізовано 19 осіб, з них 4 дитини. Пізніше їхня кількість зросла до 95 осіб, із них 29 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram