ГоловнаСуспільствоПодії

Україна екстрадувала з Росії кікбоксера, підозрюваного у вбивстві

Спортсмена шукали з 2017 року.

Україна екстрадувала з Росії кікбоксера, підозрюваного у вбивстві
Вадим Оленчик
Фото: fontanka.ru/

Підозрюваного у вбивстві Вадима Оленчика, якого на початку року затримали в Санкт-Петербурзі, екстрадовано з Росії в Україну. Солом'янський районний суд Києва заарештував його на 60 днів без альтернативи застави.

Про це повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прессекретар прокуратури Києва Надія Максимець.

Оленчик був в розшуку з 2017 року. 30 січня стало відомого, що його виявили і затримали в російському Санкт-Петербурзі. Після цього Генеральна прокуратура України направила запит про видачу підозрюваного для притягнення до кримінальної відповідальності. У серпні запит задовольнили, після чого почався процес екстрадиції, який завершився на минулому тижні.

"На сьогоднішній день Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання Київської місцевої прокуратури №9 про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 24-річному уродженцю Черкаської області, якого підозрюють у вбивстві чоловіка в жовтні 2017 року в Києві", - сказала Максимець.

Слідство ставить Оленчику п.6 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів), ч.1 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

Прессекретар також вказала, що потерпілий працював фінансовим директором в компанії з фармацевтичної сфери.

За даними відкритих джерел, дворазовий чемпіон світу з кікбоксингу, чемпіон Європи та п'ятикратний чемпіон України з тайського боксу Оленчик з кінця 2017року розшукувався у справі про вбивство в Києві знайомого з подальшим викраденням автомобіля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram