ГоловнаСуспільствоЖиття

Окупанти провели обшуки в луганському соборі ПЦУ і будинках двох священиків

З церкви вилучили низку речей, священикам заборонили виїжджати з Луганська.

Окупанти провели обшуки в луганському соборі ПЦУ і будинках двох священиків
Свято-Троицкий кафедральний собор в Луганске
Фото: paralel-media.com.ua

Керуючий Луганською єпархією Православної церкви України, єпископ Луганський і Старобільський Афанасій (Яворський) повідомив про переслідування з боку російських окупантів.

"4 квітня в управлінні Луганської єпархії та Свято-Троїцького кафедрального собору ПЦУ в Луганську були проведені обшуки в рамках проведення "операції Стоп-терор служби з боротьби з економічними злочинами" псевдореспубліки "ЛНР", - написав єпископ Афанасій на своїй сторінці у facebook.

За його словами, окупанти вилучили церковну та українську символіку, церковні книги, офіційне листування, а також робочі комп'ютери.

Крім цього, обшуки провели і в приватних будинках священнослужителів - протоієрея Анатолія Назаренка та ієрея Геннадія Курганова.

"Зараз щодо обох священнослужителів ПЦУ ведуть "слідчі дії", їх допитують по 5-6 годин на день, їм "рекомендовано" не залишати Луганськ, але не заборонили здійснювати богослужіння у Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луганська", - розповів голова Луганської єпархії ПЦУ.

Нагадаємо, наприкінці березня російська влада розірвала договір оренди з храмом ПЦУ в Криму. Окупаційний міністерство повідомило, що єдиний храм помісної церкви не сплатив 2 рублі оренди.

Раніше предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній заявляв про загрозу повної заборони діяльності громад ПЦУ і депортації священиків з території Донецької області, непідконтрольної українській владі.

Згідно з даними Мінкульту на кінець лютого, у ПЦУ перейшло понад 350 громад УПЦ МП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram