ГоловнаПраво

У Конституційному Суді відзвітували про вартість відпочинку Тупицького в Еміратах

У суді кажуть, що Тупицький може дозволити собі такий відпочинок з однієї зарплати за грудень. 

Фото: Цензор.нет
У Конституційному Суді після журналістського матеріалу про відпочинок голови КС Олександра Тупицького в Об'єднаних Арабських Еміратах відзвітували про вартість його відпустки.

На сторінці суду у Facebook заявили, що Тупицький з дружиною і сином 6 січня полетіли до ОАЕ і пробудуть там до 13 числа. 

"Вартість пакету послуг, наданого туристичним оператором на трьох осіб, становить 242116,43 грн. У вартість туру входить авіапереліт в обидва боки, проживання у двокімнатному номері готелю, дворазове харчування, трансфер, страхування та вартість туристичного обслуговування. Зазначене спростовує неправдиві заяви окремих осіб та ЗМІ стосовно оренди Олександром Тупицьким спільно із сім’єю королівської вілли в Дубаї вартістю 300 тисяч гривень на добу", – заявили в суді.

Фото: КС

При цьому заявляється, що дохід голови КС за грудень 2020 склав 433 538 гривень.

"Також, за словами Олександра Тупицького, інформація про його відпочинок в Дубаї з українськими та російськими бізнесменами, які причетні до кримінального світу, є відвертою брехнею. У разі оприлюднення персональних відомостей про зазначених осіб вони самостійно можуть скористатися своїм правом на захист честі, гідності й ділової репутації та спростування недостовірної інформації", – заявили в КС.

Тупицький коментувати свою відпустку в подальшому відмовляється.

Кілька днів тому видання "Цензор.нет" оприлюднило репортаж з ОАЕ, де помітили Тупицького з родиною. 

Нагадаємо, що 29 грудня Зеленський скликав термінове засідання РНБО, на якому, зокрема, розглядалися питання вирішення конституційної кризи в Україні. Після цього президент підписав указ про відсторонення Тупицького з посади на два місяці.

У Конституційному Суді заявили, що Зеленський вийшов за межі своїх повноважень. У суді закликали скасувати указ про відсторонення Тупицького і пригрозили президентові кримінальною відповідальністю.

30 грудня представник глави держави в КСУ Федір Веніславський назвав відсторонення Тупицького "фактично вимушеним кроком президента".

В Офісі генпрокурора стверджують, що відсторонення голови КСУ є законним.

21 грудня "Схеми" опублікували розмову Тупицького, яка свідчить про його причетність до суддівського шахрайства. У розслідуванні журналістів зазначається, що в жовтні 2018 року слідчі Генпрокуратури записували розмови Тупицького в рамках кримінальної справи щодо ексголови Вищого господарського суду Віктора Татькова, який перебуває в розшуку. Тупицький, який на той момент був заступником голови КСУ, покликав на зустріч у кафе свого знайомого, донецького бізнесмена Владислава Дрегера, який тоді вже співпрацював з правоохоронцями та здійснив запис цієї розмови.

Як випливає із запису, Тупицький намагався переконати Дрегера не свідчити правоохоронцям про його роль у подіях навколо Зуївського енергомеханічного заводу (м. Зугрес), у заволодінні яким наразі підозрюється Татьков.

28 грудня Офіс генпрокурора викликав Тупицького для вручення підозри, однак голова КСУ не прийшов "через поважну причину". Після цього Офіс генпрокурора надіслав підозру Тупицькому поштою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram