ГоловнаПраво

Стерненко заявив, що одному з нападників на нього через суд скасували підозру

Також суд не дав дозволу на затримання спільника нападника.

Стерненко заявив, що одному з нападників на нього через суд скасували підозру
Фото: Lb.ua

Печерський райсуд Києва скасував підозру Івану Кузнєцову, який є одним із нападників на активіста, екслідера одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка

Це рішення 22 червня виніс суддя Підпалий, написав Стерненко на своїй сторінці в Facebook

Крім цього, 23 червня суддя Шевченківського райсуду не дав дозволу на затримання спільника Кузнєцова Олександра Ісайкула, який 17 березня виїхав з України.

"Думаю, врешті-решт виявиться, що я винен у тому, що вони на мене напали, тому що я протистояв Трухановому (мер Одеси, - ред.) і той був змушений замовляти напад на мене", - заявив Стерненко.

Нагадаємо, ввечері 24 травня 2018 року Стерненко чинив опір двом чоловікам, які намагалися на нього напасти. В результаті один із нападників отримав смертельне поранення в живіт і помер. Це був уже третій за пів року напад на Стерненка.

Через два роки Стерненкові висунули підозру за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

За версією слідства, Стерненко, захищаючись під час нападу, поранив ножем двох людей, а потім наздогнав одного з них - Івана Кузнєцова - і завдав йому смертельного поранення в серце. Тіло загиблого було знайдено майже за 100 метрів від місця першої сутички.

Cам Стерненко в інтерв'ю LB.ua говорив, що він вихопив ніж у одного з тих, хто на нього напав, і почав наосліп відмахуватися. Після цього нападники почали тікати, а через 30-40 метрів один із них упав - у нього була серйозна рана на животі.

15 червня, на другий день засідання щодо обрання запобіжного заходу, суд відправив підозрюваного у вбивстві та незаконному поводженні зі зброєю Сергія Стерненка під домашній арешт за місцем реєстрації. Стерненко проживає в Києві, проте зареєстрований у військовій частині Одеси. Невиконання рішення про обрання запобіжного заходу могло призвести до його перегляду й обрання наступного за тяжкістю покарання - утримання під вартою.

Активіст повідомив, що не може перебувати під домашнім арештом за місцем реєстрації, оскільки там перебуває загін прикордонників і його туди ніхто не пустить. Після звернення до прокурора голова Шевченківського райсуду пообіцяв, що рішення про обрання запобіжного заходу буде переглянуто.

Після цього Шевченківський райсуд Києва змінив місце відбування домашнього арешту Стерненка - він повинен перебувати в квартирі, в якій проживає в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram