ГоловнаПолітика

Лише один нардеп наполягає на своїх поправках до банківського законопроєкту, - Железняк

"Таким чином, фінальна таблиця вийде в 72 рази меншою за оригінал - приблизно 230 поправок".

Лише один нардеп наполягає на своїх поправках до банківського законопроєкту, - Железняк
Фото: goloszmin.org

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що з-поміж авторів більш ніж 16 тис. поправок до банківського законопроєкту лише один нардеп наполягає на розгляді своїх поправок.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Отже, банківський закон і скорочена процедура. З-поміж авторів усіх 16 586 правок у визначений термін подали позицію про наполягання на своїх поправках лише ... один народний депутат. Пані Гриб (Вікторія Гриб, - ред.) щодо своєї однієї правки. Всі інші забули або не наполягали", - написав Железняк.

"Нагадаю, що голосування за спецпроцедурою відбулося в четвер, і кожна фракція/нефракційний депутат мали можливість подати свої правки впродовж двох календарних днів. Таким чином, фінальна таблиця вийде в 72 рази меншою за оригінал - приблизно 230 поправок", - додав він.

Нагадаємо, 30 квітня Верховна Рада схвалила спеціальну процедуру для розгляду законопроєкту №2571-д про заборону повернення неплатоспроможних банків колишнім власникам (так званий "антиколомойський" закон), прийняття якого є однією з умов надання Україні кредиту МВФ.

До закону подали більш ніж 16 тис. поправок. Якщо депутати зважилися б увійти в їх розгляд за звичайною процедурою, це могло б затягтися на місяці, і робота парламенту була б заблокована.

На позачерговому засіданні 16 квітня Рада ввела особливу процедуру прийняття законопроєкту. Депутати прописали в регламенті: якщо до законопроєкту (крім проєкту кодексу чи законопроєкту за спецпроцедурою) перед другим читанням подали поправки в кількості, що вп'ятеро перевищує кількість статей проєкту (але не менш ніж 500), його можна розглядати за особливою процедурою. Того ж дня Рада зареєструвала чотири проєкти постанов про скасування результатів голосування за законопроєкт про спрощення процедури розгляду великої кількості поправок до законопроєктів. Це і заблокувало підписання прийнятого законопроєкту спікером Ради Дмитром Разумковим. 24 квітня Рада розблокувала підписання закону про зміни до регламенту.

26 квітня Комітет Ради завершив розгляд 16 тис. правок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram