ГоловнаПолітика

Заступник голови МЗС України зачитав у Радбезі ООН заяву чотирьох держав

Кислиця закликав надати експертам безумовну підтримку в розслідуванні катастрофи.

Заступник голови МЗС України зачитав у Радбезі ООН заяву чотирьох держав
Фото: пресс-центр МИД

Українські експерти повинні отримати безумовну підтримку в розслідуванні катастрофи пасажирського літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" біля міжнародного аеропорту Тегерана.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця під час відкритих дебатів Радбезу ООН про дотримання Статуту ООН як основи для підтримки міжнародного миру і безпеки.

Заступник голови МЗС України зачитав спільну заяву від імені чотирьох держав - Канади, Німеччини, Швеції та України, громадяни яких загинули в авіакатастрофі.

Він подякував усім, хто висловив свої співчуття у зв'язку з катастрофою пасажирського українського літака в Ірані.

"Ми вдячні за слова підтримки сім'ям і близьким жертв трагічної катастрофи. 176 невинних людей загинули: громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану, Німеччини та Великобританії", - йдеться в заяві.

У ній наголошується, що обставини цієї катастрофи досі незрозумілі.

"Тепер справа за експертами, щоб провести розслідування і знайти відповідь на запитання, що стало причиною катастрофи. Для цього наші експерти повинні отримати безумовну підтримку в розслідуванні інциденту", - сказав Сергій Кислиця.

Нагадаємо, в результаті аварії літака загинули 176 осіб. Це громадяни семи країн - 82 громадяни Ірану, 63 канадці, 11 українців, включаючи весь екіпаж, 10 громадян Швеції, четверо - Афганістану, троє - Британії та троє громадян Німеччини. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram