ГоловнаПолітика

У Харкові загинув свідок у справі про вбивство Вороненкова

Загиблий міг бути в курсі подробиць організації замаху.

У Харкові загинув свідок у справі про вбивство Вороненкова
Фото: Макс Требухов

Володимир Борох, убитий у перестрілці в Харкові, був одним зі свідків у справі про вбивство депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Про це повідомляє видання "Ґрати" з посиланням на адвоката Святослава Пархоменка. Він представляє Олександра Лося, підозрюваного в організації вбивства росіянина.

За даними харківських ЗМІ, Борох був "правою рукою" Георгія Ісакова, пораненого в цій перестрілці. У 2016 році він разом з двома співучасниками був засуджений у Харкові до п'яти років позбавлення волі за викрадення людини та вимагання, але вийшов із в'язниці через перерахунок терміну утримання під вартою згідно з "законом Савченко".

Влітку 2017 року поліція затримала Володимира Бороха разом з іще одним харків'янином Олександром Лосем. Останнього підозрюють у пособництві в убивстві Дениса Вороненкова - в організованій групі він нібито виконував роль водія і вів стеження за жертвою. Адвокат Лося Святослав Пархоменко стверджує, що загиблий Борох був у курсі подробиць організації замаху і мав свідчити в суді.

Нагадаємо, 25 жовтня на паркуванні харківського супермаркету відбулася перестрілка, в якій були поранені дві людини. Згідно з повідомленням правоохоронців, один із постраждалих помер, а іншого доставили в лікарню. Пізніше їх ідентифікували як Володимира Бороха і Георгія Ісакова.

Ще один учасник перестрілки підірвався на гранаті під час спроби втекти від поліції.

Дениса Вороненкова застрелив кілер 23 березня 2017 року в центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace. Він переїхав в Україну наприкінці 2016 року і прийняв українське громадянство. Вороненков був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Охоронець Вороненкова також отримав поранення, але встиг поранити кілера. У результаті вбивця помер у лікарні. Ним виявився 28-річний Павло Паршев, уродженець Севастополя.

Правоохоронці затримали двох підозрюваних у скоєнні злочину - Ярослава Тарасенка й Олександра Лося. Замовником довго вважали громадянина РФ Володимира Тюріна, але в жовтні 2019 року з нього зняли підозру. Двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенка і громадянина України Ярослава Левенця) оголосили в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram