ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києва застрелили екс-депутата Держдуми, який утік з РФ (оновлено)

Охоронець Дениса Вороненкова поранив кілера.

Біля будівлі готелю Premier Palace на вул. Пушкінській у центрі Києва сталася стрілянина. Стріляли в двох чоловіків, один із них загинув.

На фото, викладених у фейсбуці користувачами Володимиром Серветнюком і Максиміліаном Сорокіним, видно, що на тротуарі лежить чоловік, одягнений у діловий костюм, і чоловік у куртці з капюшоном.

На місці стрілянини працюють слідчі поліції.

dtp.kiev.ua пише, що за життя чоловіка в куртці борються лікарі. На місці стрілянини покинуто пістолет ПМ. Валяються шість гільз.

Оновлення. Загиблий у перестрілці на Пушкінській у Києві - екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков, заявив ефірі телеканалу "112 Україна" голова поліції Києва Андрій Крищенко.

На сайті поліції повідомляють, що подія відбулася близько 11:30 на перехресті бульвару Тараса Шевченка і вулиці Пушкінської.

"Попередньо встановлено, що чоловік з охоронцем вийшли з готелю: невідомий відкрив вогонь. У результаті один чоловік загинув, його охоронець отримав поранення, але при цьому поранив стрільця. Подію зареєстровано. Поліція з'ясовує всі обставини. Пораненими чоловіками займаються лікарі", - сказано в повідомленні.

Лікарню, в яку доставили кілера, взято під охорону поліції, повідомив Крищенко в ефірі "112 Україна".

Нагадаємо, Вороненков дав свідчення Генпрокуратурі України у справі про державну зраду Віктора Януковича.

23 січня Луценко говорив про те, що його відомство допитало двох колишніх депутатів Держдуми. Один з них - Ілля Пономарьов (йому торік дали дозвіл на проживання в Україні), іншого генпрокурор не назвав. "Їхні показання свідчать про те, що механізм введення військ РФ на територію України був запущений Кремлем ще в грудні, коли Майдан ще стояв у центрі Києва. Під час візиту Суркова в грудні вже йшлося про ймовірне військове вторгнення", - сказав Луценко.

Через кілька днів після цього російська газета "Коммерсантъ" написала, що другим депутатом був комуніст Денис Вороненков, який переїхав в Україну.

Через кілька тижнів Вороненков повідомив, що 6 грудня він отримав громадянство України, оскільки є наполовину українцем.

Оновлення 13:05. Ілля Пономарьов у фейсбуці написав, що Денис Вороненков ішов на зустріч з ним, коли його вбили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram