ГоловнаСвіт

МЗС Туреччини викликало повіреного Росії через убивство турецького солдата

Стрілянину по солдату вели з території в САР, де за контроль і виконання режиму припинення вогню відповідальна РФ.

МЗС Туреччини викликало повіреного Росії через убивство турецького солдата
Фото: segodnya.ua

МЗС Туреччини повідомило тимчасового повіреного російського посольства в Анкарі Сергія Панова про свою "серйозну стурбованість" через загибель турецького солдата в результаті стрілянини з території Сирії.

Про це заявив офіційний представник МЗС Туреччини Хюсеїн Мюфтюоглу, повідомляє ТАСС.

"Напередодні загинув наш солдат у результаті дій снайпера. Стрілянину вели з території в САР, де за контроль і виконання режиму припинення вогню відповідальна Росія, тому ми і запросили тимчасового повіреного Росії", - сказав він.

За інформацією Мюфтюоглу, снайпер стріляв із зони, що підконтрольна курдській партії "Демократичний союз" (ДС). Він також сказав, що Анкара "постійно пояснює Росії те, що "Демократичний союз" є терористичною організацією, яка становить небезпеку".

"Ми чекаємо на кроки Москви щодо закриття цього офісу ДС", - додав Мюфтюоглу.

Напередодні турецького військового застрелив снайпер, коли той стояв на варті в прикордонній зоні в повіті Рейханли провінції Хатай. Сирійські військові у відповідь відкрили вогонь по району, звідки було зроблено постріл.

Нагадаємо, в лютому троє турецьких військових загинули в результаті російського авіаудару в Сирії. У Росії назвали подію нещасним випадком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram