ГоловнаСвіт

Держсекретар США пообіцяв швидке знищення лідера ІДІЛ

Тіллерсон закликав партнерів по коаліції виділяти кошти на відновлення звільнених від джихадистів регіонів.

Держсекретар США пообіцяв швидке знищення лідера ІДІЛ
Фото: podrobnosti.ua

Держсекретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон пообіцяв швидке знищення лідера терористичного угруповання "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді, передає DW.

Виступаючи в середу, 22 березня, у Вашингтоні під час зустрічі представників 68 країн-членів міжнародної коаліції проти ІДІЛ, Тіллерсон зазначив, що ліквідація аль-Багдаді - "лише питання часу", а майже всі його заступники вже мертві, повідомляє інформагентство AFP.

Голова Держдепу наголосив також на необхідності збільшити зусилля, спрямовані на знищення терористичних угруповань.

"Сполучені Штати посилять тиск на ІДІЛ й "Аль-Каїду" і будуть працювати над створенням тимчасових зон стабільності завдяки режимам припинення вогню, щоб біженці поверталися додому", - наводить слова Тіллерсона інформагентство Reuters.

Втім, держсекретар не уточнив, де і як будуть створені ці зони і як вони будуть функціонувати.

На думку Тіллерсона, країнам-членам міжнародної коаліції необхідно активізувати обмін інформацією, в тому числі і на рівні спецслужб, і посилити співпрацю в питанні захисту кордонів. Також потрібно спільно перешкоджати ІДІЛ проводити набір нових бойовиків у свої лави через інтернет, зазначив держсекретар США, передає агентство dpa.

Рекс Тіллерсон також закликав партнерів по коаліції виділяти кошти на відновлення регіонів, звільнених від джихадистів.

Раніше в березні повідомляли, що лідер ІДІЛ покинув польових командирів з бойовиками й утік із Мосула в пустелю.

Аль-Багдаді востаннє виступив з публічним повідомленням у листопаді. Тоді було опубліковано аудіозапис, на якому нібито чути голос лідера угруповання. Там він виступає з погрозами на адресу Туреччини. Це стало першим зверненням аль-Багдаді трохи менш ніж за рік. Через тривале мовчання з'явилися чутки про те, що лідера ІДІЛ могли вбити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram