ГоловнаСвіт

Республіканці вимагають від Трампа відкликати звинувачення проти Обами

Маккейн закликає Трампа визнати, що в нього немає доказів протиправних дій Обами.

Республіканці вимагають від Трампа відкликати звинувачення проти Обами
Дональд Трамп, Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Усе більше республіканців у Конгресі США вимагають від президента Дональда Трампа відкликати звинувачення на адресу Барака Обами у прослуховуванні Trump Tower після того, як директор ФБР підтвердив, що розслідування не виявило ніяких доказів цьому.

Про це пише агентство Bloomberg.

"До цього списку входять сенатор від Арізони Джон Маккейн і поміркований конгресмен з Пенсильванії Чарлі Дент - республіканці, які відзначили, що Трамп повинен відкликати свою заяву зі звинуваченнями на адресу екс-президента США Барака Обами в шпигунстві за Trump Tower під час виборчої кампанії до Білого дому минулого року. Аналогічні заяви зробили також конгресмен від штату Нью-Йорк Пітер Кінг і сенатор з Арізони Джефф Флейк", - наголошено в матеріалі.

У зв'язку з цим наводяться слова Джона Маккейна, який закликає Трампа зробити чесне визнання. "Він повинен відмовитися (від звинувачень, - ред.), якщо в нього немає доказів, які доводили б, що за всім цим стояв Обама, і, очевидно, таких доказів не було", - заявив сенатор.

Конгресмен Дент, виступаючи напередодні на MSNBC, сказав: "Так, він (Трамп, - ред.) повинен відкликати звинувачення. І якби я був на його місці, я попросив би пробачення".

Нагадаємо, директор ФБР Джеймс Комі під час засідання Комітету з питань розвідки Палати представників у понеділок, 21 березня, заявив, що Бюро після проведення розслідування не знайшло жодних доказів на підтвердження звинувачень Дональда Трампа, які він оприлюднив проти Барака Обами в Twitter.

Раніше, 16 березня, комітет Сенату США відкинув звинувачення Трампа в прослуховуванні.

Тим часом керівництво Республіканської партії намагається не коментувати ситуацію. Так, лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнелл напередодні ухилився від питання, чи був він стурбований тим, що ця ситуація забирає надто багато політичної енергії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram