ГоловнаСуспільствоЖиття

Всесвітній туристичний форум у Стамбулі - головна подія для всіх, хто живе туризмом Новости компаний

Всесвітній туристичний форум у Стамбулі - головна подія для всіх, хто живе туризмом

16-18 лютого 2017 року Стамбул зустрічав численних гостей. Приводами для цього стали і Всесвітній туристичний форум, і святкування 25-річчя OTI-холдингу, в який входить і найбільший туроператор Coral Travel. Офіси цього туристичного оператора працюють у шести країнах, і на форум були запрошені сто представників агентств, а також керівники міжнародних мереж готелів, і, зрозуміло, не обійшлося без профільних журналістів і чиновників відповідних держорганів.

За словами голови ради директорів OTI-холдингу Айхана Бекташа, запрошені професіонали туристичної сфери мають авторитет у бізнес-середовищі і дуже важливі для Туреччини як країни з величезним туристичним потенціалом. Недарма Стамбул було визнано одним з найбільш відвідуваних міст світу. У правильності цього статусу могли переконатися всі запрошені гості форуму.

І хоча Туреччина давно і справедливо вважається однією з найпопулярніших туристичних країн, турецька влада не збирається відпочивати на лаврах і прагне зробити перебування в цій країні максимально комфортним і незабутнім для кожного туриста. Перш за все, небувалими темпами розвивається інфраструктура. Чого варті тільки тунель Marmaray, що з'єднує Європу та Азію, і міст Осман Газі.

Перспективи розвитку туристичного потенціалу

Основні досягнення Туреччини у сфері туризму за останній час:

  • зростання числа транзитних туристів до 15 мільйонів через зручності інфраструктури;
  • збільшення кількості музеїв у країні до 220;
  • Стамбул стає популярним місцем для ділового туризму, торік у цьому місті провели 1480 ділових конгресів;
  • на найближчий час заплановано будівництво величезного міжнародного повітряного хаба, що гарантує Туреччини місце лідера у світовій цивільній авіації;
  • велику увагу приділяють розвитку чартерних авіарейсів і якості надаваних туристам послуг в аеропортах, у готелях, ресторанах та в інших місцях.

За три дні роботи Форуму учасники встигли обговорити безліч найважливіших питань міжнародного туризму. На прес-конференції Біналі Їлдирим, прем'єр-міністр Туреччини, не залишив без уваги актуальне, на жаль, останнім часом у всьому світі питання безпеки. І говорячи про те, що у світі немає практично жодної країни, яку не зачепив би тероризм, він зазначив: спецслужби країни виконують свою роботу відповідально, щоб відпочинок у Стамбулі був таким самим комфортним, таким самим безпечним, як відпочинок у Парижі чи будь-якому іншому світовому мегаполісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram