ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція викрила банду, яка вчинила розбійні напади по всій Україні

У мить затримання правопорушники вчинили опір, одного з них було смертельно поранено.

Поліція викрила банду, яка вчинила розбійні напади по всій Україні
Фото: mvs.gov.ua

Поліція викрила банду, яка скоювала розбійні напади та крадіжки на території Дніпропетровської, Житомирської, Кіровоградської, Київської, Одеської, Рівненської та інших областей.

Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ, злочинне угрупування складалося з чотирьох учасників та організатора. Вони здійснили десятки тяжких кримінальних злочинів по всій країні. У минулому році працівники Нацполіції Київської та Кіровоградської області отримали про це угруповання оперативну інформацію. Банда спеціалізувалися на розбійних нападах та крадіжках.

"Оперативники дізналися про те, що банда планує скоїти розбійний напад на домоволодіння 52-річного жителя Черкаської області. Поліцейські провели комплекс слідчих (розшукових) дій та встановили всіх учасників злочинного угруповання. До проведення операції з їх затримання були залучені спецназівці підрозділу КОРД", - йдеться в повідомленні.

Фото: mvs.gov.ua

Затримання зловмисників відбувалося у мить вчинення ними спланованого розбійного нападу, в якому брали участь троє учасників угруповання. Один з них чинив збройний опір співробітникам поліції та під час затримання був смертельно поранений. Іншого затримано за ст. 208 КПК України, йому повідомлено про підозру у вчиненні низки кримінальних злочинів.

Фото: mvs.gov.ua

За адресами проживання всіх учасників злочинної групи та їхніх близьких зв'язків проведено понад 20 обшуків. В результаті вилучено речові докази, які підтверджують їхню причетність до скоєння серії розбійних нападів та крадіжки з домоволодіння. Зокрема, поліція вилучила аудіо- і відеотехніку, ювелірні вироби, травматичну та мисливську зброю, мобільні телефони, планшети, військову форму, балаклави, зброю, а також бойові гранати.

Фото: mvs.gov.ua

Ще двоє учасників злочинного угруповання, зокрема організатор, оголошені в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram