ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія скоротила фінансування Криму на 1,5 млрд рублів

"Парламент" анексованого Криму затвердив поправки до бюджету.

Росія скоротила фінансування Криму на 1,5 млрд рублів
Фото: http://www.mk.ru/Геннадий Черкасов

Підконтрольний Росії парламент анексованого Криму 22 березня затвердив поправки до бюджету на 2017 рік, які зменшили дохідну і видаткову частини бюджету півострова на 1,55 млрд рублів.

Відповідний законопроект опубліковано на офіційному сайті кримського "парламенту".

Як повідомляє "Кримінформ", "міністр фінансів" півострова Ірина Ківіко заявила на засіданні профільного комітету, що "на цю суму підписано менше надходжень за федеральною цільовою програмою".

"Пропонуємо зменшити загальний обсяг доходів і загальний обсяг витрат на суму 1 млрд 545 млн 588 тис. рублів. Ми вже підписали угоду з федеральним бюджетом, і на цю суму менше підписано надходжень за федеральною цільовою програмою", - сказала вона.

Раніше Ківіко пояснювала, що на цю суму буде зменшено витрати за ФЦП розвитку Криму і Севастополя до 2020 року.

Наприкінці грудня 2016 року в анексованому Криму ухвалили бюджет на 2017 рік, відзвітувавши про "рекордне" майбутнє зростання доходів. Згідно з прийнятим документом, дохідна частина скарбниці півострова становитиме майже 132 млрд рублів, а видаткова - приблизно 135 млрд рублів.

Нагадаємо, Крим був анексований Росією в березні 2014 року. Цьому на півострові передували вторгнення російських військ і референдум "під дулами". Київ і країни Заходу не визнали голосування легітимним, проти Росії були введені санкції. Спочатку обмеження були спрямовані проти індивідуальних фізичних і юридичних осіб, проте пізніше заходи розширили і вони торкнулися цілих секторів російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram