ГоловнаСуспільствоЖиття

Садовий запропонував створити резервне сміттєзвалище в Чорнобильській зоні

"Цей полігон повинен бути розрахований на екстремальні випадки", - вважає мер Львова.

Садовий запропонував створити резервне сміттєзвалище в Чорнобильській зоні
Фото: Макс Требухов

Мер Львова Андрій Садовий пропонує створити резервний полігон у Чорнобильській зоні, куди можна було б звозити сміття з різних областей країни.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє Zaxid.net.

"Є біда, місто самотужки не може цю проблему вирішити. Львів'яни щодня виробляють 600 тонн сміття, для чого займатися маніпуляціями? Відправив лист, не відправив лист... Визначте чіткі полігони, куди можна вивозити відходи. А якщо завтра станеться лихо в якомусь великому місті? А Київ, який виробляє 3 тис. тонн відходів, що тоді їм робити? Моя пропозиція дуже проста - в Чорнобильській зоні зробити резервний полігон для країни", - сказав Садовий.

За його словами, цей полігон повинен бути розрахований на екстремальні випадки і місто готове брати участь у фінансуванні його облаштування.

"У країні повинен бути передбачений такий полігон. У нас 98% відходів захоронюється, такого показника немає в жодній країні світу. В Україні немає жодного сучасного переробного заводу", - додав Садовий.

Нагадаємо, наприкінці січня, за розпорядженням уряду, Львову передали ділянку в Яворівському районі для будівництва нового полігону та комплексу з переробки відходів, але Львів відмовився від ділянки після того, як робоча група дійшла висновку, що вказана ділянка не придатна для будівництва полігону і комплексу з переробки ТПВ.

У березні Садовий заявив, що місту більше нікуди вивозити сміття, оскільки було закрито останній полігон - у Донецькій області.

Відзначимо, що на початку березня уряд Франції вирішив виділити Львову грант на 650 тисяч євро для проектної документації щодо закриття і рекультивації Грибовицького звалища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram