ГоловнаСуспільствоПодії

Через сміттєву кризу у Львові можуть закритися школи і дитсадки

За плюсової температури відходи почнуть розкладатися.

Через сміттєву кризу у Львові можуть закритися школи і дитсадки
Архив
Фото: vesti-ukr.com

Станом на понеділок, 20 березня, третина сміттєвих контейнерів у Львові переповнені - це 413 майданчиків. За словами директорки департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Галини Слічної, 59 цих майданчиків розташовані на території навчальних закладів, сміття звідти не вивозили вже місяць. Це може бути приводом для тимчасового припинення навчального процесу у Львові.

"Доволі серйозною є проблема з вивезенням сміття із територій шкіл, дошкільних навчальних закладів та установ охорони здоров'я. Протягом трьох-чотирьох тижнів сміття в навчальних закладах накопичувалося, і зараз ми маємо 59 таких майданчиків на території навчальних закладів Львова. Можливості вивозити сміття ми не маємо. За плюсової температури ці відходи розкладаються, а це проблема погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації у Львові", - наводять слова Слічної на сайті мерії Львова.

Йдеться про 29 шкіл і 30 дитсадків. За словами Слічної, якщо сміття буде накопичуватися, це стане загрозою для здоров'я учнів і працівників.

"Ми самостійно припинити навчання в закладах не можемо, такі питання розглядають на комісії з надзвичайних ситуацій. Якщо є така загроза, навчальний процес повинні припинити. Якщо буде потепління, то це є загрозою. Сьогодні вночі ще була мінусова температура, сміття вночі замерзло, а вдень розморожується, однак якщо буде потепління, то це буде погано", - сказала Слічна.

Найближче засідання комісії з надзвичайних ситуацій планують провести завтра, 21 березня.

За даними гідрометцентру, з вівторка, 21 березня, у Львові прогнозують підвищення температури повітря до 12-14 градусів тепла.

На сайті мерії доступний перелік шкіл і дитсадків, які мають проблеми з вивезенням сміття.

Нагадаємо, проблеми з вивезенням сміття у Львова тривають уже майже рік. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розташоване львівське звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого чоловіка досі не виявили.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто почало вивозити відходи на різні полігони в області та інших регіонах.

Напередодні мер Львова Андрій Садовий заявив, що місту більше нікуди вивозити сміття - місцевій владі надійшло розпорядження не приймати відходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram