ГоловнаСуспільствоПодії

Львівське сміття вивантажили без дозволу на звалищі в Дніпропетровській області

Відходи мали відвезти у Кривий Ріг.

У смт Кринички Дніпропетровської області водіїв двох фур затримали під час незаконного вивантаження сміття зі Львова.

Як повідомляють на сайті обласної поліції, правоохоронці, які 18 березня прибули за викликом, виявили, що два автомобілі Scania встигли вивантажити близько третини відходів.

У кожній з куп сміття знайшли фіскальні чеки з магазинів Львова.

У товарно-транспортних накладних було зазначено, що відходи везуть зі Львова у Кривий Ріг.

Фото: dp.npu.gov.ua

Представники держслужби з питань безпеки харчових продуктів і ветеринарії склали на водіїв протоколи про порушення санітарних норм за ст. 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліція ж внесла відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.1 ст. 239 Кримінального кодексу (забруднення або псування земель). Триває перевірка.

Фото: dp.npu.gov.ua

Нагадаємо, проблеми з вивезенням сміття у Львова тривають вже майже рік. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розташоване львівське звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого чоловіка досі не виявили.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто почало вивозити відходи на різні полігони в області й інших регіонах.

Напередодні мер Львова Андрій Садовий заявив, що місту більше нікуди вивозити сміття - місцевій владі надійшло розпорядження не приймати відходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram