ГоловнаПолітика

Мільярдера Жеваго оголошено в розшук

Йому закидають розтрату 2,5 млрд гривень банку "Фінанси та Кредит".

Мільярдера Жеваго оголошено в розшук
Фото: Телеграф

Державне бюро розслідувань оголосило в розшук колишнього депутата Верховної Ради, мільярдера Костянтина Жеваго, який був власником банку "Фінанси і кредит". Йому закидають причетність до розтрати 2,5 млрд гривень банку.

Про це на брифінгу в середу сказав голова ДБР Роман Труба.

"З приводу Жеваго. Ми викликали його в ДБР для отримання підозри, він не з'явився. Тому зараз розпочато процедуру оголошення його в міжнародний розшук і отримання рішення суду про його затримання. Зараз його оголошено в нацрозшук", - зазначив Труба.

28 вересня перший заступник директора ДБР Ольга Варченко заявила, що Жеваго заочно повідомили про підозру в причетності до розтрати 2,5 млрд гривень банку "Фінанси та Кредит". Йому закидають ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (організація розтрати чужого майна за попередньою змовою), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом, в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

За даними джерела "Українських новин", Жеваго не в Україні і не повертався з-за кордону.

Банк "ФіК" збанкрутував у вересні 2015 року.

Жеваго був депутатом шести скликань українського парламенту, починаючи з 1998 року. У 2019 він програв вибори на своєму окрузі проєктному менеджеру ProZorro.Продажі Олексію Мовчану.

Жеваго - один із найбагатших людей України. За оцінками Forbes, його статки становлять близько 1,1 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram