ГоловнаПолітика

Зеленський: "слуги народу" перемогли завдяки мені, перегризуться - розпущу

"Якщо вони самі почнуть їсти один одного, я через рік їх розпущу. Це факт".

Президент Володимир Зеленський підтвердив готовність розпустити Верховну Раду, якщо фракція "Слуга народу" не покаже ефективної роботи.

Про це він сказав на пресконференції у четвер.

"Вони перемогли завдяки мені, завдяки підтримці суспільством мого прізвища і завдяки тому, що багато хто з них багато значать у своїх регіонах. Я не хочу ламати цю партію. Вони знають моє ставлення, якщо вони самі почнуть їсти один одного, я через рік їх розпущу. Це факт", - сказав він.

Президент також прокоментував діяльність одного зі "слуг" - Олександра Дубінського.

"Пан Дубінський. Ми говорили з ним відверто про це. Він говорить відверто своє ставлення до Міжнародного валютного фонду, а я вважаю, що це питання не депутатів, а питання уряду. Це точно не питання депутатів "Слуги народу". Але пан Дубінський, він же не може бути тільки депутатом, він залишається журналістом. Ну, така ось талановита людина", - сказав він.

При цьому Зеленський додав, що не можна говорити про створення в Україні жорсткої вертикалі. Він вважає, що він контролює ситуацію переважно завдяки свому авторитету.

"Жорстка вертикаль - це тримати кримінальні справи на людей, якими ти керуєш, це папочки. Або зміна устрою. У мене немає повноважень, чесно. У мене є авторитет, я можу сказати тому чи іншому міністру: "Ай-яй-яй, що ти робиш". Але я ж не можу сказати: "Цього заступника не бери, бери цього", - сказав він.

Нагадаємо, що під час першого засідання Верховної Ради IX скликання Зеленський сказав, що вона стане кращою в історії України або буде розпущена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram