ГоловнаПолітика

Зеленський присіпався до журналіста "НВ" через іноземного власника цього видання

Президент вирішив, що українські ЗМІ повинні належати українцям.

Зеленський присіпався до журналіста "НВ" через іноземного власника цього видання
Фото: стоп-кадр трансляции

Президент Володимир Зеленський під час пресконференції присіпався до журналіста Івана Верстюка з "НВ", тому що акціонером цього видання є громадянин Чехії Томаш Фіала.

"Я давно хотів запитати: звідки гроші у вашої компанії "НВ"? Західні? Фіала, він громадянин України? Тобто українські ЗМІ фінансуються іноземними компаніями, я правильно розумію? У вас бенефіціар - пан Фіала, який є громадянином Чехії", - сказав Зеленський.

Журналіст відповів, що увесь бізнес Томаша Фіали знаходиться в Україні.

"Ви маєте на увазі усі ті активи, які компанія Dragon Capital купувала після того, як пан Янукович втік. Я правильно розумію?" - сказав Зеленський.

Після цього він удався в міркування щодо того, що українські засоби масової інформації мають належати громадянам України.

"Чи не думаєте ви, що власниками незалежних ЗМІ повинні бути або громадяни України, - якщо це українські ЗМІ, - або кінцевими бенефіціарами юридичних осіб повинні бути громадяни України? Можуть бути іноземці - приїжджайте, здавайте [іноземний] паспорт і тоді ви захищаєте інтереси України. Особливо у питанні інормаціонной безпеки", - сказав Зеленський.

Dragon Capital - одна з найбільших в Україні груп компаній, які працюють у сфері прямих інвестицій і фінансових послуг і надають повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.

Компанія заснована у 2000 році у Києві, а в останні роки активно скуповує активи. У тому числі: українську онлайн-платформу морських перевезень ShipNEXT, бізнес-центри "Прайм" і "Євразія" у Києві, ТРК "Радіо-Ера", ТЦ "Піраміда" у Києві, частку в "Українській біржі".

У 2018 році Dragon Capital придбав бізнес-центр "Торонто" на вулиці Великій Васильківській у Києві, офісні будівлі Horizon Park Business Center у Києві, бізнес центр Eco Tower у Запоріжжі, ТРЦ Victoria Gardens у Львові, торговельний центр Sky Park у Винниці, у 2019 році - логістичний комплекс "Арктика" під Києвом, колишній офіс банку "Київська Русь" в історичному центрі столиці, торговельний центр Smart Plaza Obolon і ТРЦ "Аладін" у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram