ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Кличка

Депутати Київради підозрюють мера у зловживанні владою і розкраданні коштів під час реконструкції Шулявського моста.

Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Кличка
Фото: Макс Левин

Вищий антикорупційний суд України зобов'язав Національне антикорупційне бюро розпочати кримінальне провадження щодо мера Києва Віталія Кличка за зверненням депутатів Київради.

Про це йдеться у відповідній постанові на сайті суду.

Згідно з судовими матеріалами, депутати Київської міської ради підозрюють Кличка в можливому зловживанні владою і розкраданні коштів під час реконструкції Шулявського моста.

У скарзі, поданій 18 вересня 2019 року, повідомляється, що Кличко разом з посадовими особами КМДА та посадовими особами комунального підприємства "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва" протягом тривалого часу могли здійснювати дії, спрямовані на використання бюджетних коштів Києва в завищених розмірах. Одержувачем коштів, нібито, є ТОВ "Північно-Український будівельний альянс", яке в результаті фіктивного проведення тендерних процедур було залучене до виконання будівельних робіт з реконструкції транспортної розв'язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана в Солом'янському і Шевченківському районах Києва.

У документі також йдеться, що Кличку закидають конфлікт інтересів і сприяння незаконному збагаченню приватних осіб за рахунок столичних бюджетних коштів. Зокрема, він, нібито, незаконно сприяв реалізації майнових прав юридичних осіб, пов'язаних з його колишнім політичним соратником, бенефіціаром ТОВ "Укрбуд Інвест" і ТОВ "Укрбуд Девелопмент" Максимом Микитасем.

Раніше повідомлялося, що глава Київської міськадміністрації Віталій Кличко 7 жовтня підписав новий проєкт реконструкції Шулявського шляхопроводу з кошторисною вартістю 1,05 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram