ГоловнаЕкономікаДержава

Шмигаль: "ТОП-10 підприємств уже підготовлено до приватизації в червні"

Їх будуть виставляти на продаж залежно від ситуації з кризою.

Шмигаль: "ТОП-10 підприємств уже підготовлено до приватизації в червні"
Денис Шмыгаль
Фото: kmu.gov.ua

Держава підготувала до приватизації ТОП-10 підприємств, але процес буде залежати від кризи, спричиненої коронавірусом. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з послами країн G7, йдеться в повідомленні пресслужби Кабміну

"Але питання в ціні, за яку можна приватизувати під час кризи підприємства. ТОП-10 підприємств вже підготовлено до приватизації в червні. Наприклад, вже можна оголошувати про продаж готелю "Дніпро", але якою буде його ціна під час кризи, коли готельний бізнес не працює? Звичайно, ми будемо аналізувати, в який час виставляти ТОП-підприємства на продаж, але так звана мала приватизація буде проходити за планом, залежно від кризи", - повідомив він.

На думку Шмигаля, пандемія коронавірусу дала певний стимул українським реформам, в тому числі реформі охорони здоров'я.

"В умовах пандемії - це та реформа, необхідність в якій і недоліки якої проявилися найбільше. Реформа медицини має бути завершена за допомогою наших міжнародних партнерів, але криза показала помилки, які були допущені за попередніх розрахунків цієї реформи, тому ми перераховуємо і тарифи з НСЗУ, і пакети послуг. Якщо інфекційна лікарня не має хворих, це не означає, що лікарі не повинні отримувати зарплати. Ще одна проблема - психіатрія і туберкульозні диспансери. Все це заслуговує на окрему увагу і розрахунки, тому другий етап реформи може розтягнутися в часі. І ми проситимемо підтримати нас в реалізації цієї реформи", - звернувся Шмигаль до послів.

За його словами, першочерговими реформами є ті, які полегшать економічний розвиток - реформа митниці, оподаткування малого і мікробізнесу, дерегуляції.

Нагадаємо, в січні Кабмін показав проєкт нового списку підприємств, що не підлягають приватизації. У нього, серед іншого, увійшли "Енергоатом" і "Укргідроенерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram