ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеленський пообіцяв кредити під 5% для відкриття бізнесу

Влада запускає програму для заробітчан "Повертайтеся і залишайтеся".

Президент Володимир Зеленський оголосив про запуск державної програми повернення в Україну заробітчан і створення стимулів залишатися в Україні для тих, хто хоче виїхати.

Про це йдеться у зверненні президента.

"Ми запускаємо нову державну програму "Повертайся і залишайся". Перший етап - доступні кредити для власної справи, для тих, хто хоче або почати, або розширити власний бізнес", - сказав він.

Ця програма передбачає можливість взяти в кредит 1,5 млн гривень на п'ять років під 5%, 7% або 9%.

5% - для наявного або нового бізнесу, який створює мінімум два нові робочі місця.

7% - для нового бізнесу або наявного з виручкою до 25 млн гривень, який не створює нові місця; при цьому за кожного нового найнятого робітника ставка буде знижуватися на 0,5 в.п.

9% - для розширення наявного бізнесу з виручкою 25-50 млн гривень.

"Якщо ви давно хотіли відкрити власну кав'ярню, наприклад, автосервіс, барбершоп або розширити свій магазинчик, сироварню, виробництво меблів і, власне, будь-яку справу - будь ласка, повертайтеся і залишайтеся", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський під час інавгураційної промови закликав українців повертатися з еміграції.

"Нас - 65 мільйонів. Так, не дивуйтеся. Нас 65 мільйонів - тих, кого народила українська земля. Українці в Європі і Азії, в Південній і Північній Америці, в Австралії і в Африці, я звертаюся до всіх українців на планеті: ви нам дуже потрібні. Усім, хто готовий будувати нову успішну Україну, я з радістю надам українське громадянство", - пообіцяв тоді Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram