ГоловнаЕкономікаБізнес

Депутати скасували список підприємств, що не підлягають приватизації

Рада вирішила, що закон 1999 року застарілий.

Депутати скасували список підприємств, що не підлягають приватизації
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада скасувала список підприємств, що не підлягають приватизації.

За відповідний законопроєкт №1054-1 в середу у другому читанні і в цілому проголосували 250 народних депутатів.

Депутати визнали таким, що втратив чинність закон від 7 липня 1999 року "Про перелік об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації". До цього списку входять понад тисяча різних підприємств, багато з яких уже збанкрутували, ліквідовані та припинили існування.

У пояснювальній записці зазначено, що вичерпний список майна та об'єктів, які не можна приватизувати, а також ознаки, за якими цього не можна робити, вже викладені в законі про приватизацію державного і комунального майна

Прийнятий закон його трохи розширює, забороняючи приватизацію об'єктів спортивної інфраструктури, які використовуються для всеукраїнських і міжнародних змагань, тренувань; збройові підприємства; а також об'єкти права державної власності, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

При цьому Кабінету Міністрів доручається впродовж трьох місяців розробити список компаній, які повинні залишитися в державній власності.

Нагадаємо, надходження від приватизації в 2020 році повинні скласти близько 5 млрд гривень.

У вересні Володимир Зеленський доручив відновити велику приватизацію. Перший конкурс повинен відбутися не пізніше, ніж 1 квітня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram