ГоловнаЕкономікаБізнес

Fitch і S&P підвищили рейтинги "Метінвесту"

Підвищення послідувало за підвищенням країнової стелі до "B" з "B-".

Fitch і S&P підвищили рейтинги "Метінвесту"
Фото: www.inzider.ru

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) гірничо-металургійної групи "Метінвест" і рейтинги її єврооблігацій до рівня "BB-" з рівня "B+", прогноз стабільний, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Підвищення послідувало за підвищенням країнової стелі до "B" з "B-" 6 вересня. РДЕ "Метінвесту" залишається на дві сходинки вище за стелю країни", - зазначено в повідомленні агентства.

Fitch вказує, що це пов'язано з комфортним покриттям обслуговування зовнішнього боргу в твердій валюті, а також відповідними бізнес і фінансовими показниками "Метінвесту".

Крім того, міжнародне рейтингове агентство S&P також підвищило "Метінвесту" кредитний рейтинг емітента і рейтинги єврооблігацій до "B" з "B-", прогноз стабільний.

S&P вказало, що "Метінвест" за останні 18 місяців продемонстрував збалансовану фінансову політику з відносно низьким рівнем позикових коштів і позитивним вільним грошовим потоком, зберігаючи адекватність розподілу витрат на зростання і доходи акціонерів.

Обидва агентства також присвоїли попередні рейтинги пропонованим новим єврооблігаціями "Метінвесту", які група має намір випустити відразу після викупу близько $440 млн наявних єврооблігацій: Fitch - "BB- (EXP)", S&P - "B".

"Пропоновані єврооблігації на суму не менш ніж $500 млн згладять профіль погашення і зміцнять ліквідність", - вважає S&P.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram