ГоловнаЕкономікаБізнес

МХП інвестує 5 млн у реалізацію 100 стартапів в українських селах Новости компаний

Цього разу географія конкурсу розширена.

Завершився конкурс, спрямований на розвиток і підтримку малого бізнесу в сільській місцевості «Село. Кроки до розвитку», який четвертий рік поспіль проводить агроіндустріальний холдинг МХП.

Цього разу найбільший постачальник м'яса курки як для вітчизняного ринку, так і в країни Європейського Союзу значно розширив географію цього конкурсу. Охоплення інвестпроєкту «Село. Кроки до розвитку» в 2019 році склало вісім областей України: Черкаська, Вінницька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Київська, Львівська.

Нагадаємо, починалося все в 2016-му з трьох районів Черкаської області та грантового бюджету в розмірі 400 тисяч гривень. Тоді було всього десять переможців, які отримали гроші на реалізацію своїх інноваційних проєктів. У поточному році число грантерів зросло в десять разів і склало 100 осіб. А загальна сума інвестицій у проєкт МХП сягає п'яти мільйонів гривень.

«За 4 роки ми підтримали близько 250 перспективних бізнес-ідей. Було складно вибирати, тому що кількість поданих бізнес-планів більш ніж 300, а переможців усього 100. Тому були визначені фактори оцінки бізнес-проєктів: окрім комерційної та соціальної складової, пріоритет був у тих учасників, які раніше не отримували грантів у цьому конкурсі і живуть або реалізовують свій бізнес-проєкт у селах, де є підприємства групи МХП. Особисто для мене важливим фактором під час відбору найкращих ідей була зацікавленість, закоханість у свою справу учасників проєкту, коли ти бачиш, що людина буде реалізовувати задумане незалежно від того, чи отримає грант, і буде шукати інші ресурси і можливості для втілення своєї мрії», - говорить Світлана Мигаль, керівник проєкту «Село. Кроки до розвитку», менеджер з соціальної та корпоративної відповідальності МХП.

До реалізації проєкту «Село. Кроки до розвитку» в цьому році були підключені регіональні громадські організації. Понад півсотні тренінгів і семінарів загалом відвідали більш ніж 1000 учасників. 30 липня відбувся захист бізнес-проєктів серед учасників з Тернопільської та Хмельницької областей. Упродовж серпня автори найкращих бізнес-планів отримали сертифікати.

«У нашій області за три роки завдяки підтримці МХП запущено понад 100 мікробізнесів, і на третій рік ми відчули довіру з боку учасників проєкту, це чесний проєкт - він створений для простих людей, і нашій команді дуже приємно отримувати зворотний зв'язок у вигляді щирої вдячності людей. Це відмінний приклад для інших компаній, як поліпшити добробут жителів сільської місцевості», - розповідає Олександр Печалін, голова Правління Громадської організації «Вінницька обласна організація «Союз підприємців «Стіна».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram