ГоловнаЕкономікаДержава

Директор МВФ похвалила Порошенка за реформи

Порошенко і Крістін Лагард провели зустріч у Давосі.

Директор МВФ похвалила Порошенка за реформи
Петр Порошенко и Кристин Лагард провели встречу в Давосе
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард у Давосі.

Про це повідомляють на сайті президента України.

Зазначають, що співрозмовники висловили задоволення співпрацею України і МВФ і початком реалізації нової програми "Стенд-бай".

"Порошенко і Лагард обговорили перспективи економічного зростання України у 2019 році. Так, було підкреслено, що дефіцит державного бюджету, інфляція, золотовалютні резерви відповідають параметрам, передбаченим документами співпраці з Фондом", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також повідомив директору МВФ про заходи, що вживаються для реформування податкової і митної сфери, забезпечення стабільності та ефективності фінансового сектору, а також проведення великої і малої приватизації.

"Лагард відзначила лідерство президента у проведенні реформ в Україні і висловила впевненість в успішній реалізації всієї програми співпраці протягом 2019 року", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, нова 14-місячна програма кредитування МВФ для України "stand by" передбачає виділення трьох траншів, в тому числі двох на загальну суму 2,6 млрд доларів до кінця 2019 року.

У 2019-му Україна повинна виплатити Фонду понад 1,8 млрд доларів, перші дві виплати призначено на лютий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram