ГоловнаЕкономікаБізнес

Заарештований в Японії голова Renault подав у відставку

Його посади розділять між двома топ-менеджерами.

Заарештований в Японії голова Renault подав у відставку
Карлос Гон
Фото: Asahi

Бразилець Карлос Гон, який 14 років був генеральним директором автомобільної компанії Renault, подав у відставку 23 січня.

Про це пише Reuters із посиланням на міністра фінансів Франції Бруно Ле Мера. Французький уряд - найбільший акціонер автовиробника.

"Карлос Гон пішов у відставку вчора ввечері, тепер потрібно визначитися з новим керівництвом", - заявив Ле Мер на економічному форумі в Давосі.

Гона, який займав керівні посади в усіх трьох компаніях альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi, заарештували в листопаді 2018 року в Токіо. Йому пред'явили звинувачення в заниженні отриманої від Nissan винагороди в регуляторній звітності більш ніж на $80 млн упродовж 2010-2018 років. Разом з Гоном звинувачення пред'явлено одному з директорів Nissan Грегу Келлі. Обидва підозрюваних заперечують приховування доходів, хоча не заперечують наявність домовленості з Nissan про відкладення оплати винагороди.

З Nissan і Mitsubishi Гона звільнили ще в листопаді.

Передбачають, що раду директорів Renault замість Гона очолить бос Michelin Жан-Домінік Сенар, а пост CEO займе заступник Гона Тьєррі Боллоре.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram